Boekentips

Mijn zoektocht naar financiële vrijheid begon voor mij met het lezen van deze boeken. Ze hebben mij geholpen om te begrijpen hoe je geld voor je laat werken, in plaats van voor je geld te werken. Aangezien geld in veel gevallen nog een taboe is heb ik het als prettig ervaren om de ervaringen van anderen te lezen. Je leest hoe iedere reis naar financiële vrijheid weer anders is. 

De boeken die ik hier benoem heb ik zelf allemaal gelezen. Deze lijst bestaat uit verschillende onderwerpen zoals: mindset, investeren in vastgoed, dividend beleggen, handige stappenplannen en de ervaringen van mensen die al financiële vrijheid hebben behaald. 
 

Deze blogpost bevat affiliate links, dit is geen betaalde promotie. Als je via mijn link een boek koopt dan kan het zijn dat ik hiervoor een commissie krijg.

-> Miljonair met een gewone baan
De titel verklapt het al. Het verhaal van de Hollandse Oedse die vertelt hoe je met een bescheiden inkomen financiële vrijheid kunt bereiken. In tegenstelling tot de meeste boeken die al op de markt zijn is dit boek geschreven door een Nederlandse schrijver. Dit maakt het extra makkelijk om toe te passen. De schrijver laat je kennis maken met het principe van: geld voor je laten werken, in plaats van te werken voor je geld. Daarnaast geeft de schrijver ook een duidelijke beschrijving van investeren ETF's. Denk je nog dat financiele vrijheid niet mogelijk is voor jou? lees dan vooral even dit boek. Zeer goed toe te passen. 

-> De weg naar Financiële vrijheid
Lijkt F.I.R.E. niet haalbaar? Lees dan vooral dit boek. In dit boek lees je veel verhalen van personen die al F.I.R.E. zijn inclusief de schrijver zelf. De schrijver neemt je mee vanaf het begin van zijn weg naar F.I.R.E. en verteld over zijn ervaringen en obstakels. Dit boek is geschreven voor een Amerikaan. Hierdoor zijn sommige dingen die hij schrijft minder goed toe te passen op onze Nederlandse situatie. Dan heb ik het vooral over het inkomen, pensioenplan en zorgkosten. Het 7 stappen F.I.R.E. plan zal je helpen om jouw F.I.R.E. te bereiken. 

 -> Beleggen voor Dummies
Na het lezen van bovengenoemd boek raakte geïnteresseerd in beleggen. Maar waar begin je als leek? Ik had behoefte aan een boek waarin in duidelijke taal en met voorbeelden wordt uitgelegd hoe beleggen werkt. Veel termen die je misschien al voorbij hebt zien komen zijn in het boek uitgelegd zoals: ETF's, aandelen, dividend & obligaties. De meest voorkomende beleggingsmogelijkheden worden in begrijpelijke taal uitgelegd.  Daarnaast worden ook verschillende manieren om de beurs en effecten te analyseren kort geïntroduceerd en belangrijk: Waar je deze informatie vandaan haalt. 

->One for the money

Ik ben zelf geïnteresseerd in dividend beleggen. Dit boek heeft mij geholpen om dividend beleggen beter te begrijpen.  Het boek One For The Money bevat veel informatie en voorbeelden over dividend beleggen. Het is boek is niet te dik en niet te dun. Leest makkelijk weg en is in duidelijke taal geschreven. De voorbeelden die worden beschreven en grafieken laten je op een duidelijke manier zien wat het effect van dividend beleggen voor jou kan zijn. Daarnaast bevat dit boek een eenvoudig stappenplan waarmee jij jouw eerste stappen in de wereld van dividend beleggen kan maken. 

->Rijke Pa Arme Pa
Niet voor niets een begrip in de F.I.R.E. community. In dit boek lees je alles over geld voor je laten werken. Het verhaal van Robert Kiyoski is heel inspirerend. Hij ontkracht de mythe dat je een hoog inkomen moet hebben om rijk te worden. Robert Kiyoski leert je hoe je geld voor je kunt laten werken in plaats van te werken voor je geld. Met concrete voorbeelden laat de schrijver zien hoe je dit kunt realiseren. 

-> Koop je rijk
F.I.R.E. kun je op verschillende manieren bereiken. Een daarvan is investeren in vastgoed. In de boeken die ik hier allemaal beschrijf lees ik vaak genoeg over investeren in vastgoed. Als ik ergens geen kaas van heb gegeten is het wel investeren in Vastgoed.  Myrthe de Groot vertelt je over de voor- en nadelen van verschillende vormen van vastgoed beleggen. Het boek bevat veel voorbeelden en ervaringen van andere investeerders. Daarnaast neemt ze uitgebreid de tijd om je uit te leggen hoe het hefboomeffect werkt. Een belangrijk onderdeel bij het investeren in vastgoed.

 -> Think and Grow Rich
Een beetje anders dan de bovengenoemde titels maar mag in mijn ogen niet ontbreken in het lijstje. Dit boek was voor mij een handvat om mijn dromen om te zetten in een concreet plan op basis van mijn brandende verlangen. 
Dit boek bevat veel handige tools om meer inzicht te krijgen in jouw weg naar rijkdom.  (Welke vorm van rijkdom dan ook)