Online geld verdienen

Met het invullen van marktonderzoeken kun je een extraatje verdienen. Dit kan worden uitbetaald in geld, cadeaukaarten en soms kun je je opgeven om gratis producten te testen. Vaak ben je zelf verantwoordelijk voor je belastingafdrachten. Hier lees je meer over inkomsten uit overig werk.

Op deze pagina deel ik mijn ervaringen met deze marktonderzoeksbureaus. Ik sta hier zelf ook ingeschreven. Deze artikelen zijn geschreven op basis van mijn persoonlijke ervaringen.
 

 Deze blogpost bevat affiliate links, dit is geen betaalde promotie. Als jij je aanmeld via deze sites lever je daarop niets in, maar je helpt mij & de blog. 

Toluna

Op deze enquête website vind je de meeste enquêtes. En Toluna is meer dan alleen een enquête website. Via de community kun je in contact komen met andere panelleden en worden de meest uiteenlopende onderwerpen besproken.
 
In het enquêtecentrum kun je in een oogopslag zien hoeveel punten je op dat moment kunt verdienen met alle beschikbare enquêtes. Het kan zijn dat je voorafgaande de start van de enquête een aantal selectievragen moet beantwoorden wat er soms toe kan leiden dat je profiel niet aansluit bij de doelgroep en je de enquête niet kan uitvoeren.
 
 Pluspunten:

 •  Dagelijks veel enquêtes beschikbaar.
 •  Beloningen kun je laten uitbetalen in PayPal tegoed of cadeau kaarten van bijvoorbeeld Zalando, Bol.com, Primark & Decathlon.
 • Van te voren wordt duidelijk aangegeven hoelang de enquête ongeveer duurt en wat de beloning is.
 • Veel mogelijkheden om extra punten te verdienen, zie extra's.

 
 Minpunten:

 •  Uitbetaling direct op je betaalrekening is niet mogelijk.
 •  Soms lopen de enquêtes vast en kun je deze niet hervatten.

 
Extra's:
Naast de Toluna Community kun je ook diverse spelletjes spelen via de Toluna website. Door dagelijks aan het wiel te draaien kun je gratis punten winnen (tot 1000 punten).

Doe mee met snel stemmen en verdien zo eenvoudig 15 punten. Met het doorverwijzen van vrienden kun je 500 punten verdienen, hiervoor is een maximum van 10 leden per maand. 
 

Met het invullen van jouw profielonderzoeken kun je 100 punten per categorie verdienen. 


Meld je aan als panellid van de maand. Wanneer je tot winnaar wordt uitgeroepen worden je punten voor elke enquête voor die maand verdubbeld.  

AttaPol

AttaPoll is een eenvoudige Enquête app voor op je smartphone. Dagelijks kun je geld verdienen met het invullen van enquêtes. Vanaf €2,50 kun je al inwisselen voor beloningen. Vanaf €3,00 kun je al PayPal tegoed laten uitbetalen. Vanaf €5,00 kun je een Zalando tegoedbon uitkiezen en vanaf €2,50 een Amazon tegoed. Als je wilt kun je vanaf €2,50 ook een donatie doen.
 
 Je kunt zelf je enquêtes uitkiezen. Voor veel enquêtes krijg je al een kleine beloning voor het openen van de enquete, zelfs als laten blijkt dat je niet aansluit op de doelgroep.
 
 De aangegeven lengtes komen aardig overeen met wat Attapoll aangeeft.  Je kunt van te voren een goede afweging maken of je enquête wil invullen op basis van de lengte en vergoeding.
 
 Het komt regelmatig voor dat na het beantwoorden van een aantal vragen blijkt dat je niet aansluit bij de doelgroep of deze net is opgevuld. Dat is natuurlijk vervelend maar dit vindt je bijna bij elke aanbieder terug.

Waardevolle mening

Bij Waardevolle mening kun je  marktonderzoeken vinden in de vorm van enquêtes en producten testen. Deelnemers hebben de mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan de toekomst van verschillende industrieën en de ontwikkeling van nieuwe producten. 

Waardevolle mening heeft een duidelijk overzicht met aangeboden vragenlijsten. Hierbij is vooraf duidelijk hoelang een enquête ongeveer zal gaan duren en tegen welke beloning.

Je kunt je opgespaarde saldo besteden aan cadeaukaarten van o.a. Bol.com, Amazon & Zalando. 

Pluspunten:

 • Dagelijks ruim aanbod met vragenlijsten
 • Overzichtelijk


Minpunten:

 • Uitbetaling direct op je betaalrekening is niet mogelijk. 


GfK Panel

Wil je met het invullen van enquêtes cadeaubonnen verdienen? Dan is GfK panel misschien wel wat voor jou. Nadat je je profiel compleet hebt gemaakt ontvang je een aantal keer per maand een uitnodiging voor een enquête.  Deze enquêtes zijn eenvoudig op je smartphone in te vullen.

Pluspunten:

 • Begrijpelijke en korte enquêtes.
 • Keuze uit cadeau kaarten van o.a. Bol.com, de Bijenkorf, HEMA & Mediamarkt.


Minpunten:

 • Relatief weinig enquêtes per maand.

Euroclix

Bij Euroclix kun je clix verdienen met het invullen van enquêtes. Spaar je deze door? dan kun je tot wel 70% rente op je clix krijgen.

Meer lezen over Euroclix en mijn handige tips om nog sneller clix te verzamelen? Klik dan hier.

 i-Say 

Naast diverse enquêtes kun je ook nieuwe producten testen en deelnemen aan diverse discussiegroepen en communities. 

Pluspunten:

 • Dagelijks aanbod met enquêtes
 • Beloningen in Paypal of Mastercard tegoed. Daarnaast ook cadeaukaarten van o.a. Bol.com & Zalando.
 • Vooraf duidelijk hoeveel punten je kunt verdienen.


Minpunten:

 • Het kan zijn dat je na de eerste selectievragen niet de geschikte kandidaat blijkt voor de enquête. In dat geval kun je niet deelnemen. 

PanelWizard

Marktonderzoekbureau PanelWizard verzorgd voor grote Nederlandse bedrijven zoals Albert Heijn, Jumbo, ING, Staatsloterij en Unilever Marktonderzoeken. Ook dit is een enquête website. Neem je deelname aan deze panels serieus. Na ieder onderzoek worden de antwoorden gecontroleerd, zo kan de kwaliteit worden gewaarborgd.
 
 Pluspunten:

 •  Uitbetaling in euro's ( 10 eurocent per vraag) Ook wanneer jouw profiel niet aansluit bij de doelgroep.
 •  Uitnodiging per e-mail 
 •  Lengte van de enquêtes worden van te voren aangegeven.

 
 Minpunten:

 •  Uitbetaling vind 2x per jaar plaats (juni & december)
 •  Aantal uitnodigingen voor een enquête is minder hoog dan bijvoorbeeld sommige andere aanbieders.

 
 Extra:
PanelWizard biedt je de mogelijkheid om aan het einde van iedere enquête te bepalen of je het verdiende bedrag wilt toevoegen aan je spaarpotje of wilt schenken aan een goed doel.

Deze blogpost bevat een affiliate link. Als je via deze links je aanmeldt krijgen we beide €1,-.

 

Opinieland

Kun jij geen genoeg krijgen van het invullen van enquêtes? dan is Opinieland misschien wel wat voor jou.

Pluspunten:

 • Dagelijks een hoog aanbod enquêtes. 
 • Uitbetaling in cadeau kaarten. O.a. Bol.com, De Beijenkorf & PayPal tegoed.


Minpunten:

 • Het duurt vrij lang voordat je een beloning bij elkaar gespaard hebt. 

LifePoints

Bij LifePoints kun je met het invullen van enquêtes punten verdienen. Deze punten kun je besteden aan cadeaukaarten van o.a. Amazon, Hema, Zalando en Decathlon. Je kunt er ook voor kiezen om je punten te doneren of kiezen voor een uitbetaling in PayPal tegoed. Uitbetalen kan al vanaf €5,- tegoed.

Pluspunten:

 • Dagelijks aanbod aan enquêtes
 • Vooraf duidelijk hoelang een enquête duurt en  hoeveel punten je kunt verdienen.
 • €5,- heb je binnen enkele enquêtes al bij elkaar verdiend.


Minpunten:

 • Na een aantal selectievragen kan het zijn dat je profiel toch niet past bij het onderzoek en wordt je eruit gegooid.