Online geld verdienen

Met het invullen van marktonderzoeken kun je een extraatje verdienen. Dit kan worden uitbetaald in geld, cadeaukaarten en soms kun je je opgeven om gratis producten te testen. Vaak ben je zelf verantwoordelijk voor je belastingafdrachten. Hier lees je meer over inkomsten uit overig werk.

Op deze pagina deel ik mijn ervaringen met deze marktonderzoeksbureaus. Ik sta hier zelf ook ingeschreven. Deze artikelen zijn geschreven op basis van mijn persoonlijke ervaringen.
 

 Deze blogpost bevat affiliate links, dit is geen betaalde promotie. Als jij je aanmeldt via deze sites lever je daarop niets in, maar je helpt mij & de blog. 

 

Opinieland

Kun jij geen genoeg krijgen van het invullen van enquêtes? dan is Opinieland misschien wel wat voor jou.

Pluspunten:

 • Dagelijks een hoog aanbod enquêtes. 
 • Uitbetaling in cadeaukaarten. O.a. Bol.com, De Bijenkorf & PayPal tegoed.


Minpunten:

 • Het duurt vrij lang voordat je een beloning bij elkaar gespaard hebt. 

 i-Say 

Naast diverse enquêtes kun je ook nieuwe producten testen en deelnemen aan diverse discussiegroepen en communities. 

Pluspunten:

 • Dagelijks aanbod met enquêtes
 • Beloningen in Paypal of Mastercard tegoed. Daarnaast ook cadeaukaarten van o.a. Bol.com & Zalando.
 • Vooraf duidelijk hoeveel punten je kunt verdienen.


Minpunten:

 • Het kan zijn dat je na de eerste selectievragen niet de geschikte kandidaat blijkt voor de enquête. In dat geval kun je niet deelnemen. 

GfK Panel

Wil je met het invullen van enquêtes cadeaubonnen verdienen? Dan is GfK panel misschien wel wat voor jou. Nadat je je profiel compleet hebt gemaakt ontvang je een aantal keer per maand een uitnodiging voor een enquête.  Deze enquêtes zijn eenvoudig op je smartphone in te vullen.

Eenvoudig en snel extra punten verdienen? Met de GfK Digital Trends app krijg je na aanmelding 50 punten en hierna 50 per week. Dat tikt lekker aan. Ben je aangemeld met meerdere apparaten? dan ontvangt je ook meer punten.

Daarnaast kun je je aanmelden bij het GfK Scan panel. Hiervoor kun je een mail sturen naar GfK met het verzoek om hieraan deel te nemen. Ook hiervoor krijg je wekelijks 50 punten.
Je scant de bonnetjes van jouw aankopen, scant de producten met de app, vult het aantal in en geeft de prijs op.

Pluspunten:

 • Begrijpelijke en korte enquêtes.
 • Keuze uit cadeau kaarten van o.a. Bol, Decathlon, Zalando, H&M, Media markt, Primark & Thuisbezorgd.


Minpunten:

 • Relatief weinig enquêtes per maand.

LifePoints

Bij LifePoints kun je met het invullen van enquêtes punten verdienen. Deze punten kun je besteden aan cadeaukaarten van o.a. Amazon, Hema, Zalando en Decathlon. Je kunt er ook voor kiezen om je punten te doneren of kiezen voor een uitbetaling in PayPal tegoed. Uitbetalen kan al vanaf €5,- tegoed.

Pluspunten:

 • Dagelijks aanbod aan enquêtes
 • Vooraf duidelijk hoelang een enquête duurt en  hoeveel punten je kunt verdienen.
 • €5,- heb je binnen enkele enquêtes al bij elkaar verdiend.


Minpunten:

 • Na een aantal selectievragen kan het zijn dat je profiel toch niet past bij het onderzoek en wordt je eruit gegooid.

YouGov

Sinds kort ben ik lid van YouGov. Ik ben al lid van diverse enquêtestites en ik zag dat deze heel hoog aangeschreven stond op Trustpilot
 
Vanaf 2000 punten kun je een beloning aanvragen. Bij YouGov kun je kiezen uit een €10,- of €25,-  cadeaukaart van bijvoorbeeld: Amazon, Coolblue, de Bijenkorf of een uitbetaling op je bankrekening. 
 
Het enige nadeel is dat er niet heel veel enquêtes online staan. Je ontvangt ook per mail een uitnodiging wanneer er een nieuwe vragenlijst online staat. 

Toluna

Op deze enquête website vind je de meeste enquêtes. En Toluna is meer dan alleen een enquête website. Via de community kun je in contact komen met andere panelleden en worden de meest uiteenlopende onderwerpen besproken.
 
In het enquêtecentrum kun je in een oogopslag zien hoeveel punten je op dat moment kunt verdienen met alle beschikbare enquêtes. Het kan zijn dat je voorafgaande de start van de enquête een aantal selectievragen moet beantwoorden wat er soms toe kan leiden dat je profiel niet aansluit bij de doelgroep en je de enquête niet kan uitvoeren.
 
 Pluspunten:

 •  Dagelijks veel enquêtes beschikbaar.
 •  Beloningen kun je laten uitbetalen in PayPal tegoed of cadeau kaarten van bijvoorbeeld Zalando, Bol.com, Primark & Decathlon.
 • Van te voren wordt duidelijk aangegeven hoelang de enquête ongeveer duurt en wat de beloning is.
 • Veel mogelijkheden om extra punten te verdienen, zie extra's.

 
 Minpunten:

 •  Uitbetaling direct op je betaalrekening is niet mogelijk.
 •  Soms lopen de enquêtes vast en kun je deze niet hervatten.

 
Extra's:
Naast de Toluna Community kun je ook diverse spelletjes spelen via de Toluna website. Door dagelijks aan het wiel te draaien kun je gratis punten winnen (tot 1000 punten).

Doe mee met snel stemmen en verdien zo eenvoudig 15 punten. Met het doorverwijzen van vrienden kun je 500 punten verdienen, hiervoor is een maximum van 10 leden per maand. 
 

Met het invullen van jouw profielonderzoeken kun je 100 punten per categorie verdienen. 


Meld je aan als panellid van de maand. Wanneer je tot winnaar wordt uitgeroepen worden je punten voor elke enquête voor die maand verdubbeld.  

StemPunt

Vergelijkbaar met veel van de andere enquêtesites is StemPunt. Via StemPunt spaar je voor cadeaus en cadeaubonnen van  Bol.com, Zalando, HEMA, Pathe thuis, ICI Paris XL & Thuisbezorgd.

StemPunt voert onderzoeken uit voor o.a. ANWB, BNN & NPO.

Vooral voor onderweg is de StemPunt-app handig.

Benieuwd naar de reviews? Lees ze hier

Prime opinion

Een andere interessante enquête aanbieder is Prime Opinion. Deze werkt zoals de meeste enquête sites.  Het aanbod enquêtes is hier wel wat hoger dan gemiddeld.

Door iedere dag 1 enquête af te ronden gedurende 1 week, kun je aan het einde van de week een bonus claimen. Dit kunnen extra punten zijn of een X percentage aan extra punten over iedere enquête. Op deze manier spaar je dus nog sneller. 

Je kunt kiezen voor uitbetaling in PayPal-tegoed, Visa-tegoed of cadeaubonnen. Je kunt kiezen uit cadeaubonnen van Decathlon, Adidas, Mango,  Mediamarkt, Airbnb en nog veel meer. 

Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om jouw punten te doneren aan een goed doel.

SurveyLama

 SurveyLama is een online betaalde enquêtesite. Elke dag wordt u aangeboden om deel te nemen aan betaalde enquêtes, aan het einde van uw deelname ontvangt u LamaPoints. Deze LamaPoints zijn inwisselbaar voor PayPal-overschrijvingen en Amazon-cadeaubonnen. 


Vanaf 2000 LamaPoints kun je een uitbetaling aanvragen. Je kunt ook hier van te voren jouw enquêtes uitzoeken. Er staat duidelijk bij vermeld hoeveel LamaPoints je kunt verdienen en hoelang een enquête ongeveer duurt.

Past een enquête toch niet helemaal bij jouw profiel? dan krijg je toch een LamaPoint. Hetzelfde geldt voor het invullen van jouw profielkenmerken.

Ook deze aanbieder kent veel goede reviews via Trustpilot

THX-app

Een nieuwe app die ik gebruik is de THX-app. Ook via deze app kun je punten sparen. Deze kun je uitgeven aan cadeaukaarten van o.a. Rituals, Etos, Gall&Gall & Wehkamp. Ook super fijn voor verjaardagen en feestdagen.

Hoe verzamel je punten?
1.  Door deel te nemen aan korte enquêtes en/of reclame onderzoeken.

2.  Activeer het radio en TV onderzoek. Hiermee verdien je gedurende de dag punten waarvoor je niets hoeft te doen! Hetzelfde geldt voor het Buitenreclame onderzoek.

3. Neem deel aan de Babbelbox. Hiervoor wordt gevraagd om een video van jezelf op te nemen. Dit kan bijvoorbeeld gaan over een filmpje weke de app laat zien. Je bent uiteraard niet verplicht om hieraan deel te nemen. Op deze manier verdien je wel extra snel punten.

Vanaf 10.000 punten heb je al een cadeukaart van €10,- 

Euroclix

Bij Euroclix kun je clix verdienen met het invullen van enquêtes. Spaar je deze door? dan kun je tot wel 70% rente op je clix krijgen.

Meer lezen over Euroclix en mijn handige tips om nog sneller clix te verzamelen? Klik dan hier.

PanelWizard

Marktonderzoekbureau PanelWizard verzorgd voor grote Nederlandse bedrijven zoals Albert Heijn, Jumbo, ING, Staatsloterij en Unilever Marktonderzoeken. Ook dit is een enquête website. Neem je deelname aan deze panels serieus. Na ieder onderzoek worden de antwoorden gecontroleerd, zo kan de kwaliteit worden gewaarborgd.
 
 Pluspunten:

 •  Uitbetaling in euro's ( 10 eurocent per vraag) Ook wanneer jouw profiel niet aansluit bij de doelgroep.
 •  Uitnodiging per e-mail 
 •  Lengte van de enquêtes worden van te voren aangegeven.

 
 Minpunten:

 •  Uitbetaling vind 2x per jaar plaats (juni & december)
 •  Aantal uitnodigingen voor een enquête is minder hoog dan bijvoorbeeld sommige andere aanbieders.

 
 Extra:
PanelWizard biedt je de mogelijkheid om aan het einde van iedere enquête te bepalen of je het verdiende bedrag wilt toevoegen aan je spaarpotje of wilt schenken aan een goed doel.

Deze blogpost bevat een affiliate link. Als je via deze links je aanmeldt krijgen we beide €1,-.