Side Hustle

We willen allemaal wel eens een centje bijverdienen toch? Misschien om een vakantie te betalen, ons spaargeld te spekken of juist om weer te gebruiken om te investeren. Wat is er allemaal mogelijk? Ik heb een aantal tips voor je.


Respondenten

Als marktonderzoeker bij Respondenten.nl kun je op 2 verschillende manieren deelnemen aan onderzoeken. 

1.       Online onderzoek.

Je ontvangt een uitnodiging, je vult de vragenlijst in of voert een online gesprek en je ontvangt hiervoor punten voor een Bol.com cadeaukaart

2.       Face to face onderzoek.
Je ontvangt een uitnodiging, je voert een onderzoek uit op locatie en spaart hiermee punten voor een Bol.com cadeaukaart

Een combinatie van online en face to face is ook mogelijk.

Bijvoorbeeld: Je krijgt een uitnodiging voor een online onderzoek. Je wordt geselecteerd op basis van je profielkenmerken. Je kunt gelijk zien hoe het onderzoek wordt afgenomen (online of fysiek,  of een combinatie), hoe lang het duurt & binnen welk tijdvak en wat je vergoeding is.

Zo kreeg ik een uitnodiging voor een online onderzoek over beleggen. Hiervoor moest ik een online gesprek voeren van 50 minuten. Hiervoor kreeg ik een vergoeding van 500 punten. 500 punten is een cadeaukaart van €25,-

Opdrachtgevers van Respondenten zijn o.a.: Bol.com, KPN, NPO etc. 1 punt heeft dus een waarde van 5 cent. Er zijn bonnen beschikbaar van 10, 20, 25 en 50 euro.  Je kunt ervoor kiezen je vergoeding te doneren aan een goed doel. 

Meer informatie lees je op de website van Respondenten.

Euroclix

Euroclix is veel meer dan alleen een enquête website. Wat dan? dat vertel ik je hier.
 
 Hoe werkt het?
Euroclix werkt met clix. 1 clix is €0,013 waard. Je kunt clix op heel veel manieren verdienen en dat betekent dat je spaarpotje snel kan oplopen. Bij je aanmelding ontvangt je al €1,95.

Je kunt clix verdienen door het invullen van enquêtes, maar ook met het afsluiten van (nieuwe) abonnementen & contracten, online aankopen, reageren op uitnodigingen van Euroclix of bij de aanvraag van de gratis zwanger & babybox van Ouders van nu.

Tip! Bij sommige webshops die worden aangeboden via Euroclix kun je met cadeaukaarten betalen. Zo verdien je ook clix over het bedrag welke je met de cadeaukaart betaald.

1000 clix staat gelijk aan €10,- en die is eenvoudig verdiend. Spaar je door? voor 2000 clix krijg je €25,- (+25%) en spaar je door tot 50.000 clix? dan krijg je €850,- (+70%) Neem je deelname aan deze panels serieus, want als de enquête website vermoed dat je fraudeert kunnen zij je betaling inhouden of zelfs je account schorsen.

Extra's:
Nog eenvoudiger clix verdienen? Je kunt ook clix winnen. Via de Lottery Clix kun je dagelijks 1 gratis lot activeren (tot 500 clix). Zowel Lucky Clix als Sportclix kun je tegen een inzet prijzen winnen (maar dus ook clix verliezen) 
 

 Pluspunten:
* Veel mogelijkheden om clix te verdienen.
* Hoog rendement bij doorsparen.
* Uitbetaling in euro's op je betaalrekening. 

Minpunten:
* Afhankelijk van de profielkenmerken krijg je enquêtes aangeboden, toch kan het voorkomen dat je ondanks dat je toegang hebt tot een enquête alsnog blijkt dat je geen geschikte kandidaat bent.
* Staat je actie niet tussen je geregistreerde transacties? dan kan het zijn dat je handmatig een claim moet indienen. 


 Deze blogpost bevat een affiliate link. Als je via deze links je aanmeldt, krijgen we beide €1,95 en ontvang ik 10% van jouw verdiende clix (deze gaan niet ten koste van jouw eigen verdiensten) 

Geld verdienen met je kassabon?

Veelal gooi je ze na je aankoop in de prullenbak. Zonde!  

Wist je dat je geld kunt verdienen met je kassabon? 

 Ik vertel je er hier alles over. 

Marktonderzoeken

Een extra centje bijverdienen vanuit huis of via je smartphone? Dat kan eenvoudig via marktonderzoeken. 

Op deze pagina lees je mijn ervaringen, handige tips en alle plus en minpunten zodat je zelf kunt bepalen of deze vorm van side hustle iets voor jou is.

Affiliate marketing

Heb jij al je eigen website, Instagram, Facebook of Pinterest account? wist je dat je hiermee ook geld kunt verdienen? Hoe? met Affiliate marketing! door bezoekers via jouw kanaal door te verwijzen naar een andere website waar ze vervolgens een product of dienstverlening afnemen. Jij levert de klanten aan via jouw kanaal en de aanbieder betaald jou voor iedere betalende klant. Hiervoor zijn bedrijven waarvoor je je kunt aansluiten zoals Daisycon maar ook bedrijven zoals Bol.com  bieden een dergelijk beloningsprogramma aan. Ga je beginnen met affiliate marketing? Dit betekent niet altijd direct dat je ondernemer bent voor de Belastingdienst. Geef je inkomsten wel op bij je inkomstenbelasting. Meer over ondernemerschap? check de website van de Belastingdienst.


Deze blogpost bevat een affiliate links Als je via deze links iets koopt, kost dat jou niks extra’s, maar je helpt mij & de blog.

Verkopen!

Een mooi voorbeeld van een zakcentje verdienen is het verkopen van spullen die je zelf niet meer gebruikt. Hiervoor kun je meerdere kanalen gebruiken en heb je meer kans dat je iets verkoopt. Ik gebruik; Facebook Marketplace, Marktplaats, en Vinted. Een fijn bijkomend voordeel; het ruimt zo lekker op en he?! wie niet waagt wie niet wint, het is een kwestie van vraag en aanbod en wat een iemand ervoor geeft. z'n zakcentje kan lekker oplopen.
 

Deze blogpost bevat affiliate links. Als je via deze links je aanmeldt, krijg ik hiervoor een commissie, deze word niet ingehouden van jouw verdiensten.

 

Roamler

 

Geld met je smartphone verdienen? Dat kan! Een van de apps die ik zelf gebruik is Roamler. Als mystery shopper ga je in de winkels opdrachten uitvoeren. Je gaat foto's maken en vragen beantwoorden en hiervoor krijg je vergoedingen die flink kunnen oplopen.
 
Vraag jij je af of de opdracht niet te veel tijd in beslag neemt? Je kan van tevoren zien hoeveel de vergoeding bedraagt, hoeveel vragen je ongeveer moet beantwoorden en hoeveel foto's er gevraagd worden.
 
Maar Roamler is veel meer dan alleen een mystery shopping app. Je kunt je namelijk ook aanmelden voor diverse testpanels. Zo mocht ik afgelopen jaar meerdere keren testen. Bijvoorbeeld: luiers, ontharingsproducten, wasmiddelen & gezichtsverzorging. Helemaal gratis, in ruil voor jouw eerlijke review.
 
Geen zin om naar buiten te gaan? Ook vanachter jouw laptop/pc kun je zogenaamde Shifts uitvoeren.
 
Heb jij een KvK-inschrijving? Dan kun je je ook aanmelden voor Roamler merchandising. Hierbij ga je bijvoorbeeld displays opbouwen.
 
 Mocht je een Roamler invite nodig hebben, stuur even een berichtje via onderstaande button. 

Secret View

 

Een van de meest interactieve manieren van mystery shopping doe je via Secret View. Regelmatig kun je je inschrijven voor opdrachten bij jou in de buurt. Je krijgt vooraf een beloning gestort op je rekening en op de afgesproken datum ga jij langs bij een winkel of bestel je bepaalde producten.
 
Dit kan gaan om het bestellen van een patatje bij de snackbar, het doen van online boodschappen, het kopen van kleding of een bezoekje aan de kapper. Het is dus de bedoeling dat je jouw vooraf ontvangen vergoeding gebruikt voor jouw opdracht. Na je bezoek vul je een verslag in.
 
Je kunt je van tevoren uitgebreid inlezen over wat er van je verwacht wordt en waar je op moet letten tijdens jouw bezoek.
 
Mijn eerste bezoek vond ik ook spannend maar achteraf bleek het allemaal heel eenvoudig. 


Multi-Value

 

Wil je een actieve bijdrage leveren een optimale shopping ervaring en retailers helpen bij het verbeteren van hun diensten en producten? Dan is Multi-Value misschien wel wat voor jou.
 
Je kunt zelf kiezen welke opdrachten je wilt gaan uitvoeren. Van tevoren ontvang je een briefing met wat er van je verwacht wordt.
 
Je kunt van tevoren een korte opdrachtomschrijving lezen om te kijken wat er van je gevraagd wordt en of deze opdracht bij je past. Je ontvangt de vergoeding achteraf.
 
 Zien hoe Mystery Shopping bij Multi-Value in zijn werk gaat? Bekijk dan even dit filmpje.