Side Hustle

We willen allemaal wel eens een centje bijverdienen toch? Misschien om een vakantie te betalen, ons spaargeld te spekken of juist om weer te gebruiken om te investeren. Wat is er allemaal mogelijk? Ik heb een aantal tips voor je. 

Ik maak gebruik van affiliate links. Wanneer ik een affiliate link gebruik zet ik dit er altijd bij! niet alle links zijn affiliate links.

Vergeet niet om deze extra inkomsten op te geven bij de Belastingdienst indien van toepassing. Zeker weten hoe het zit? Neem bij twijfel contact op met de Belastingdienst of een financieel expert.

Cadeaukaarten verdienen met GfK

Wat is GfK?
GfK is een van de grootste marktonderzoekinstituten ter wereld

GfK voert verschillende soorten onderzoeken uit om voor hun klanten informatie te verkrijgen.  Op basis van deze informatie kan GfK analyses samenstellen waarmee fabrikanten en winkeliers inzicht krijgen in consumentengedrag.

Wat kun je via GfK?
Je kunt via GfK heel makkelijk op verschillende manieren cadeaukaarten verdienen. Deze kun je besteden bij onder andere Bol.com, H&M, Primark, Zalando, enzovoort   Of je kunt ervoor kiezen om jouw punten te doneren aan goede doelen zoals Kika of Villa Pardoes. 

Je kunt op 3 verschillende manieren punten verdienen.

1. GfK Scan
Met het GfK Scan panel is het de bedoeling dat je jouw boodschappen met behulp van jouw smartphone scant. Je uploadt eerst je kassabon en vervolgens alle producten die je hebt gekocht. Vervolgens kun je opgeven wat de prijs is van het product welke je hebt gekocht en het aantal. Het is eigenlijk heel eenvoudig.  Je ontvangt  een uitgebreide handleiding per post toegestuurd.

Met deze informatie zal GfK proberen hun klanten te helpen. Jouw gegevens worden samengevoegd met die van andere leden en geanonimiseerd. Meer over jouw privacy lees je hier.

Naast het scannen van je boodschappen kun je extra punten verdienen met enquêtes voor scanleden 

2. GfK Digital Trends
Met deze app verleen je GfK toegang tot jouw audiogegevens.  Hiermee kan de app meeluisteren naar de programma's die jij op tv kijkt of naar de radiozenders die je beluistert.

Meer informatie over jouw privacy _ het gebruik van de Digital Trends app lees je hier.

3. GfK Panel
Via het GfK Panel kun je enquêtes invullen die zijn afgestemd op jouw profiel, waardoor je minder kans hebt om buiten de doelgroep te vallen. Je krijgt een mail zodra er een onderzoek voor je klaar staat.

Maak je gebruik van alle drie de panels? Dan heb je zo een cadeaukaart verdiend.  

NMO Multimedia panel

In november ontving ik een brief van het NMO (Nationaal Media onderzoek) Hiervoor kreeg ik beloningen tussen de €5 & €10,- Dit waren korte vragenlijsten over mijn persoonlijke media gedrag.

Nu heeft NMO ook een Multimedia panel. Dit is een app die jouw multimedia gedrag meet en regelmatig korte vragen stelt hierover. NMO voert onderzoeken uit voor onder grote mediabedrijven zoals bijvoorbeeld RTL, Radio 538, Qmusic, NPO, NU.nl en Linda. Hoe de meting precies in zijn werk gaat en op welke manier jouw privacy wordt gewaarborgd wort duidelijk uitgelegd in het filmpje.

Wanneer je de app hebt geïnstalleerd en de app 5 dagen heeft kunnen meten, ontvang je een startpremie van €10,- bovenop de €10,- aan cadeaubonnen per maand.

Op deze manier kun je op een passieve manier cadeaukaarten verdienen. Je ontvangt jouw cadeaubonnen iedere eerste week van de maand in jouw mailbox.

Deze blogpost bevat een affiliate links Als je via deze links je aanmeldt, krijg ik hiervoor een commissie, deze word niet ingehouden van jouw verdiensten. 

Geld verdienen met je kassabon?

Het lijkt zo eenvoudig en dat is het ook!

Er zijn 5 manieren om geld te verdienen met je kassabon.

1. Storewards
Via Storewards kun je met je Lidl en Aldi bon geld verdienen. Let op! Ze zoeken een bepaalde hoeveelheid bonnen per week van iedere winkel. Zodra deze bereikt is kun je je bon die week niet meer insturen. Bewaar hem en stuur deze in zodra het weer kan. Je kunt tot 14 dagen na aankoop je bon scannen.

Je scant je bon met je smartphone. Wanneer je bon is geaccepteerd ontvang je 900 punten. Kleine tip: open ook iedere dagen even de app. Dit levert je dagelijks tot 60 extra punten op.
Je kunt wekelijks tot 50 bonnen indienen. Wekelijks worden 690 bonnen van Aldi gevraagd en 725 van Lidl. Onder wekelijkse doelen kun je zien hoeveel bonnen er al zijn ingestuurd. Is de balk vol? niet getreurd. Je kunt je bonnen iedere donderdag insturen. Deze mogen niet ouder zijn dan 14 dagen.


Waar kun je die punten  voor gebruiken?
10.000 punten is €1,- PayPal tegoed. Sparen loont in dit geval. Voor 46.000 punten kun je kiezen voor €5,- PayPal tegoed of een giftcard van €5,- van Foot locker of Ticketmaster.

De echte spaarder kan bij 90.000 punten kiezen voor een PayPal tegoed van €10,-

2. Roamler
Via Roamler kun je geld verdienen met je Action kassabon. Jouw kassabon is €0,35 waard. Ook hier geldt een maximum aantal bonnen per week. Voor Roamler heb je niet altijd een invite nodig. Mocht je op zoek zijn naar een invite code dan kan je me altijd mailen. [email protected]

Wanneer je gebruik maakt van mijn code ontvang ik €2,- + 2% van jouw opbrengsten. Dit is niet van invloed op jouw verdiensten.

3. WoolSock
Met Woolsock kun je met jouw kassabon sparen voor een zegels 20 zegels is €1,-. Hiervoor moet je wel je rekening hebben gekoppeld.

Je scant je bon in de app van een van de deelnemende winkels. Nadat deze is goedgekeurd mag je aan het rad draaien. Hier kun je zelfs verdienen maar ook het aankoopbedrag van je kassabon. Katsing!

Makkelijk verdienen toch?

4. Google Opinion Rewards
Nog meer uit jouw kassabon halen? Bij aanvang krijg je eerst enkele algemene vragen over jezelf. Na jouw bezoek aan een (aangesloten) winkel krijg je een korte enquête. Bijvoorbeeld of je wat hebt gekocht, hoe je hebt betaald en eventueel een verzoek om jouw bon te uploaden.

Hiermee kun je Google Play tegoed verdienen. Deze kun je onder andere besteden bij de diverse games zoals Pokémon GO & Minecraft maar ook voor E-books zoals:
think and grow rich, De weg naar financiële vrijheid, Ik stuur je een tikkie & Blondjes beleggen beter. Hiermee vergroot je jouw financiële kennis helemaal gratis ;)

5. GfK MyScan
Scan je boodschappen en kassabon in de GfK MyScan app en verdien punten! Met deze punten kun je een The Global Gift Card bestellen t.w.v. €10,- of meer. Deze kun je bij heel veel winkels besteden. Of kies uit een van de schitterende JBL producten.
Scannen gaat heel eenvoudig met je telefoon. Dankzij de vragenlijsten kun je eenvoudig extra punten verdienen.

Deze blogpost bevat een affiliate links Als je via deze links je aanmeldt, krijg ik hiervoor een commissie, deze word niet ingehouden van jouw verdiensten.

Smartspotter

Ik ben groot fan van SmartSpotter, waarom? Omdat je deze opdrachten eenvoudig en snel kunt uitvoeren. Ik combineer deze opdracht vaak met het doen van mijn boodschappen en het kopen van cashback producten.

Hoe werkt SmartSpotter?

SmartSpotter is een app voor je Smartphone. Hierin kun je verschillende opdrachten vinden bij jou in de buurt. Het doel is om promoties in beeld te brengen. Zo willen merken bijvoorbeeld zien welke varianten er worden verkocht in een bepaalde winkel en of promoties goed zijn opgehangen. Je maakt vaak een paar foto’s en beantwoord een aantal vragen. De beloning lijkt vaak niet veel maar je hoeft er ook weinig voor te doen. 

Wanneer een spot snel moet worden opgepakt of al langere tijd openstaat krijg je hiervoor een hogere vergoeding. Zo kan de vergoeding voor een spot makkelijk oplopen naar een 10’tje of meer. Je loopt natuurlijk wel het risico dat een spot voor je neus wordt weggekaapt. Zo kies ik er vaak voor om eerst de spots in de buurt op te pakken en pas later in de week de spots verder weg op te pakken en deze eventueel te combineren met andere mystery shopping opdrachten.

Ga je regelmatig in het weekend met de vrienden sport kijken in de kroeg? Kijk dan eens in het weekend waar je de sport-opdracht kunt uitvoeren. Voor het maken van 2 of 3 foto’s krijg je een vergoeding van €12,50 en nog eens een gratis drankje. Ook komen er regelmatig opdrachten online waarbij je je auto kunt laten wassen en het aankoopbedrag + een extra vergoeding krijgt of zelfs flinke korting op schoenen!

Word je dan nooit herkend als mystery shopper?

Ik ben een enkele keer in al die jaren aangesproken door een medewerker van een winkel met de vraag wat ik aan het doen was. In veel gevallen krijg je een brief mee om te laten zien aan de medewerker of is het bedrijf al op de hoogte van jouw bezoek. Vaak valt jouw bezoek niet eens op omdat je binnen enkele minuten al klaar bent. Tegenwoordig kun je in de winkel ook vaak producten met je mobiel scannen, dan is het niet zo raar dat je foto´s staat te maken. 

Hoe werkt de uitbetaling?

Iedere donderdag betaald Smartspotter uit. Heb je minder dan €20,- opgebouwd maar wil je wel een betaling ontvangen dan betaal je hiervoor een vergoeding van €0,50 (deze wordt ingehouden van je uitbetaling) 

Lijkt het je leuk om mee te doen met Smartspotter en mijn blog te ondersteunen? Dan kun je via onderstaande button de Smartspotter app downloaden en een account aanmaken. Ik ontvang over iedere goedgekeurde opdracht een commissie van €0,05 😉 Aangezien ik niet veel van dit soort links heb vraag ik je om hier alleen gebruik van te maken wanneer je van plan bent om hier serieus mee aan de slag te gaan.  

Marktonderzoeken

Een extra centje bijverdienen vanuit huis of via je smartphone? Dat kan eenvoudig via marktonderzoeken. 

Op deze pagina lees je mijn ervaringen, handige tips en alle plus en minpunten zodat je zelf kunt bepalen of deze vorm van side hustle iets voor jou is.

 

Roamler

Geld met je smartphone verdienen? Dat kan! Een van de apps die ik zelf gebruik is Roamler. Als mystery shopper ga je in de winkels opdrachten uitvoeren. Je gaat foto's maken en vragen beantwoorden en hiervoor krijg je vergoedingen die flink kunnen oplopen.
 
Vraag jij je af of de opdracht niet te veel tijd in beslag neemt? Je kan van tevoren zien hoeveel de vergoeding bedraagt, hoeveel vragen je ongeveer moet beantwoorden en hoeveel foto's er gevraagd worden.
 
Maar Roamler is veel meer dan alleen een mystery shopping app. Je kunt je namelijk ook aanmelden voor diverse testpanels. Zo mocht ik afgelopen jaar meerdere keren testen. Bijvoorbeeld: luiers, ontharingsproducten, wasmiddelen & gezichtsverzorging. Helemaal gratis, in ruil voor jouw eerlijke review.
 
Geen zin om naar buiten te gaan? Ook vanachter jouw laptop/pc kun je zogenaamde Shifts uitvoeren.
 
Je kunt tegenwoordig ook zonder KvK inschrijving deelnemen aan Roamler merchandising. Voor dit soort opdrachten ga je bijvoorbeeld displays opbouwen, woblers of totems plaatsen. Vaak zijn deze opdrachten heel eenvouding. Dit soort opdrachten betalen vaak beter dan de reguliere mystery shopping opdrachten. In sommige gevallen krijg je ook een extra vergoeding wanneer je het materiaal thuis laat bezorgen. Heel chill.
 
 Mocht je een Roamler invite nodig hebben, stuur even een berichtje via onderstaande button. 

Geld verdienen met mystery shopping 

Een van mijn favoriete side hustles is mystery shopping. Je kunt hiervoor een aankoopvergoeding krijgen. In dat geval krijg je een vergoeding voor bijvoorbeeld boodschappen, een kappersbehandeling of zelfs benzine. Dat is natuurlijk leuk omdat je hiermee weer kosten uitspaart, dit geld kun je weer gebruiken om andere dingen van te doen of te gaan investeren.

Hoe krijg je nu knaken op de bankrekening voor mystery shopping?

Of in sommige gevallen zelfs een aankoopvergoeding als bezoekersvergoeding? 

Ik ben lid van Excap, Multi-Value, Gapbuster & SecretView. Via deze platformen kun jij je aanmelden voor diverse soorten mystery shopping opdrachten. Via SecretView kun je bijvoorbeeld een bezoekersvergoeding krijgen voor je bezoek aan een sanitair winkel of meubelzaak. Het is dan de bedoeling dat je een bepaald script volgt en hiervan een rapport uitbrengt. Je krijgt op voorhand een vergoeding. Je hoeft dus zelf niets uit te geven. Sommige Instant opdrachten (opdrachten die z.s.m. moeten worden uitgevoerd) geven ook een extra vergoeding. Je kunt deze opdrachten herkennen aan het plusje achter de vergoeding. Vaak krijg je in deze gevallen zowel een aankoopvergoeding als een vergoeding voor je bezoek. 

Ben je specifiek op zoek naar mystery visits waarbij je een vergoeding op je bankrekening krijgt in plaats van een aankoopvergoeding? Dan kun je bij Multi-Value terecht. Hier staan vaak meerdere soorten opdrachten open waarbij jij een vergoeding krijgt voor bijvoorbeeld het uitvoeren van een adviesgesprek of testrit. 

Ook bij Excap kun je dit soort opdrachten uitvoeren. In sommige gevallen is het de bedoeling dat jij jezelf kenbaar maakt als mystery shopper aan het einde van de opdracht en hier eventueel feedback op geeft. 

P.S. ga je een opdracht doen waarvoor je een aankoop vergoeding krijgt? Vergeet dan je cashback niet! Via Woolsock krijg je deze zelfs in veel gevallen automatisch. Nog een extra tip. Controleer bij supermarkt of drogisterij opdrachten ook even of er cashback acties lopen. Zo scoor jij dubbel! 

Deze blogpost bevat een affiliate links Als je via deze links je aanmeldt, krijg ik hiervoor een commissie, deze word niet ingehouden van jouw verdiensten. 

10 Side Hustle ideeën 

Zelf heb ik al jaren een side hustle. Zo komt er maandelijks honderden euro´s extra binnen. Ik snap best dat het opzetten van z´n side hustle misschien een hele stap is, vandaar dat ik 10 side hustle ideeën met je ga delen. Want, waar begin je? En veel van deze side hustles vereisen geen startkapitaal. 

 

1.  Ben jij handig met het bouwen van websites, editen van video’s of misschien ben jij wel een AI-kunstenaar. Dan zou je kunnen overwegen om je aan te melden bij Fiverr. Dit is een online marktplaats voor Freelance diensten.

2. Het invullen van enquêtes vereist geen startkapitaal of bijzondere skills. Je kunt enquêtes invullen wanneer en waar jij wilt. De beloning is dan misschien niet heel hoog maar is wel heel flexibel. Meer hierover lees je op deze pagina.

3.  Zie je ze ook wel eens rondrijden? Auto’s met reclame erop, de kans is zit er in dat deze mensen gewoon betaald worden om met reclame op hun auto rond te rijden. Hiervoor zijn een aantal factoren van belang zoals het aantal kilometers dat je rijdt, je rijstijl & kleur en formaat van de auto. Een voorbeeld hiervan is Cashcar.

4. Betaald worden voor jouw winkelbezoek? Dat kan als mystery shopper. Verderop deze pagina lees je hier meer over. Op deze manier kun je én gratis producten scoren én geld verdienen. Dankzij jouw mystery shopping ervaringen draag je actief bij aan de klantbeleving van bedrijven.

5. Ik heb mijn eigen online product gecreëerd namelijk de F.I.R.E. meter, deze kun je kopen via onze Etsy shop. Dit kun jij zelf ook! Niet alleen online producten maar ook eigen gemaakt producten zoals armbandjes kun je hier verkopen. 

6. Ben jij een échte kinder of dierenliefhebber? Dan vindt jij het misschien wel leuk om op andermans kinderen of dieren te passen. Er zijn genoeg ouders die samen een avondje weg willen of huisdiereigenaren die op vakantie gaan. Soms kun je bij het oppassen van dieren tijdens de periode dat de baasjes weg zijn in hun woning verblijven. Zo kun je een vakantie in eigen land combineren met extra inkomsten. Voorbeeld van dierenoppas is huisoppasser.nl of kinderoppas via Sitly.

7. Misschien niet heel spannend maar wel eenvoudig verdienen, stemmenteller. Via je gemeente kun je je inschrijven als stemmenteller tijdens de verschillende verkiezingen. 

8.  De kans is groot dat jij een sociale media kanaal hebt zoals Instagram, Facebook of TikTok dan kun jij ook zonder blog geld verdienen door middel van Affiliate Marketing. Wanneer andere mensen via jouw link bijvoorbeeld een product of dienst afnemen krijg jij hiervoor een commissie. Belangrijk vind ik hieraan altijd dat je niet lukraak met affiliate links gaat strooien en dat je zelf ook bekend bent met de aanbieders. Ik doe dit via Daisycon & Tradetracker.

9.  Ben jij gek op fotografie & film? Dan wil je jouw “kunst” misschien wel verkopen via ShutterStock. Er zijn genoeg bedrijven die op zoek zijn naar originele content en dat is misschien wel die van jou! Dus heb jij een goede camera schiet dan een paas mooie plaatjes en probeer deze eens te verkopen.

10. Hoe vaak neem jij wel niet een pakketje voor de buren aan? Misschien is het dan wel tijd om jouw eigen buurtpunt te beginnen. Hiervoor heb je wel voldoende ruimte nodig. Wanneer je een kamer of schuur over hebt is dit misschien wel een besteding van de lege ruimte. Hiervoor moet je wel regelmatig thuis zijn. De meeste bekende aanbieder is ViaTim.

Deze blogpost bevat een affiliate links Als je via deze links je aanmeldt, krijg ik hiervoor een commissie, deze word niet ingehouden van jouw verdiensten.

Affiliate marketing

Heb jij al je eigen website, Instagram, Facebook of Pinterest account? wist je dat je hiermee ook geld kunt verdienen? Hoe? met Affiliate marketing! door bezoekers via jouw kanaal door te verwijzen naar een andere website waar ze vervolgens een product of dienstverlening afnemen. Jij levert de klanten aan via jouw kanaal en de aanbieder betaald jou voor iedere betalende klant. Hiervoor zijn bedrijven waarvoor je je kunt aansluiten zoals Daisycon of tradetracker maar, ook bedrijven zoals Bol.com  bieden een dergelijk beloningsprogramma aan. Ga je beginnen met affiliate marketing? Dit betekent niet altijd direct dat je ondernemer bent voor de Belastingdienst. Geef je inkomsten wel op bij je inkomstenbelasting. Meer over ondernemerschap? check de website van de Belastingdienst.


Deze blogpost bevat een affiliate links Als je via deze links je aanmeldt, krijg ik hiervoor een commissie, deze word niet ingehouden van jouw verdiensten.

Excap

Heb jij interesse in mystery shopping? Dan is Excap misschien wel wat voor jou.

Bij Excap kun je zowel thuis (via mail als telefonisch) of op locatie mystery visits afleggen. Dit kan bijvoorbeeld zijn bij een autobedrijf, bouwmarkt, kledingwinkel of casino. Maar dus ook gewoon vanuit huis voor bijvoorbeeld Ikea.

Je kunt van te voren zien hoeveel vergoeding je krijgt en je kunt het scenario doorlezen zodat je weet wat jou te wachten staat. Voorafgaande aan je eerste bezoek heb je een telefonische intake. Voor vragen over je opdrachten kun je Excap telefonisch en per mail bereiken. In tegenstelling tot SecretView ontvang je jouw vergoeding pas achteraf. Het kan dus zijn dat je zelf eerst kosten moet voorschieten. Ook dit kun je van te voren lezen. Ik had het geld binnen anderhalve week alweer terug op mijn rekening. De opdracht was binnen 2 dagen goedgekeurd.

De vragenlijsten zijn overzichtelijk en begrijpelijk. Voordat ik zelf op pad ga voor z'n visit maak ik voor mijzelf altijd even een lijstje op mijn telefoon met steekwoorden zodat ik niet kan vergeten waar ik op moet letten.

Meer lezen over Excap? klik op de link.

Peerby

Een mooi en duurzaam initiatief is Peerby. Via Peerby kun je je eigen spullen verhuren. Zo kun je bijvoorbeeld een statafel verhuren voor een feestje, een behangstomer voor de DIY klusser of een Beamer aan de romanticus die voor Valentijnsdag een romantische verassing voor zijn geliefde in gedachten heeft. Op deze manier hoeven er minder spullen gekocht te worden en kun jij er nog wat aan verdienen. 

Zoek je zelf een product? je kunt zelf ook een oproep plaatsen. 

Niet geheel onbelangrijk:  Peerby biedt garantie tot 2000 euro en bemiddelt in geval van schade of diefstal. 

Euroclix

Euroclix is veel meer dan alleen een enquête website. Wat dan? dat vertel ik je hier.

Op deze pagina lees je alles over Euroclix. Ook heb ik hier al mijn tips gedeeld zodat jij extra snel clix kunt verdienen. en om kunt zetten in keiharde euro's.

Speel als figurant in een film of serie.

Lijkt het jou leuk om in een serie of film te spelen? Dan is een rol als figurant misschien wel wat voor jou. Je krijgt een uniek kijkje achter de schermen en wie weet ontmoet jij wel een bekende Nederlander of misschien is dit wel jouw opstapje naar de showbizz.

Houd er wel rekening mee dat je de hele dag op de set bent en je soms wel uren moet wachten maar... dan ben je wel een ervaring rijker en een vergoeding.

Een bekende castingsite is: Blue Circle Casting. Hier is de vergoeding doorgaans €50,- per opdracht. Een vergoeding kan oplopen bij spoedklussen. Woon jij vlakbij een grote stad? Dan is de kans groot dat er een rolletje voor je openstaat.
Deze side hustle kreeg ik als tip van een volger. Ik heb dit zelf nog niet gedaan maar, het lijkt mij wel leuk om mee te maken.

Dit is geen reclame of betaalde promotie. Alleen een tip voor diegene die het leuk vinden.

Norstatpanel

Als marktonderzoeker bij Norstat kun je op 3 verschillende manieren deelnemen aan onderzoeken. 

1.       Online onderzoek.

Je ontvangt een uitnodiging, je vult de vragenlijst in of voert een online gesprek en je ontvangt hiervoor punten voor een Bol.com cadeaukaart

2.       Face to face onderzoek.
Je ontvangt een uitnodiging, je voert een onderzoek uit op locatie en spaart hiermee punten voor een Bol.com cadeaukaart

3.       Enquetes.
Zoals bij veel andere marktonderzoekers kun je ook bij Norstat enquêtes invullen. Deze leveren ook weer punten op.


Een combinatie van online en face to face is ook mogelijk.

Bijvoorbeeld: Je krijgt een uitnodiging voor een online onderzoek. Je wordt geselecteerd op basis van je profielkenmerken. Je kunt gelijk zien hoe het onderzoek wordt afgenomen (online of fysiek,  of een combinatie), hoe lang het duurt & binnen welk tijdvak en wat je vergoeding is.

Zo kreeg ik een uitnodiging voor een online onderzoek over beleggen. Hiervoor moest ik een online gesprek voeren van 50 minuten. Hiervoor kreeg ik een vergoeding van 500 punten. 500 punten is een cadeaukaart van €25,-

Opdrachtgevers van Respondenten zijn o.a.: Bol.com, KPN, NPO etc. 1 punt heeft dus een waarde van 5 cent. Er zijn bonnen beschikbaar van 10, 20, 25 en 50 euro.  Je kunt ervoor kiezen je vergoeding te doneren aan een goed doel. 

Meer informatie lees je op de website van Respondenten.

Verkopen!

Een mooi voorbeeld van een zakcentje verdienen is het verkopen van spullen die je zelf niet meer gebruikt. Hiervoor kun je meerdere kanalen gebruiken en heb je meer kans dat je iets verkoopt. Ik gebruik; Facebook Marketplace, Marktplaats, en Vinted. Een fijn bijkomend voordeel; het ruimt zo lekker op en he?! wie niet waagt wie niet wint, het is een kwestie van vraag en aanbod en wat een iemand ervoor geeft. z'n zakcentje kan lekker oplopen.

Secret View

 

Een van de meest interactieve manieren van mystery shopping doe je via Secret View. Regelmatig kun je je inschrijven voor opdrachten bij jou in de buurt. Je krijgt vooraf een beloning gestort op je rekening en op de afgesproken datum ga jij langs bij een winkel of bestel je bepaalde producten.
 
Dit kan gaan om het bestellen van een patatje bij de snackbar, het doen van online boodschappen, het kopen van kleding of een bezoekje aan de kapper. Het is dus de bedoeling dat je jouw vooraf ontvangen vergoeding gebruikt voor jouw opdracht. Na je bezoek vul je een verslag in.
 
Je kunt je van tevoren uitgebreid inlezen over wat er van je verwacht wordt en waar je op moet letten tijdens jouw bezoek.
 
Mijn eerste bezoek vond ik ook spannend maar achteraf bleek het allemaal heel eenvoudig. 


Multi-Value

 

Wil je een actieve bijdrage leveren een optimale shopping ervaring en retailers helpen bij het verbeteren van hun diensten en producten? Dan is Multi-Value misschien wel wat voor jou.
 
Je kunt zelf kiezen welke opdrachten je wilt gaan uitvoeren. Van tevoren ontvang je een briefing met wat er van je verwacht wordt.
 
Je kunt van tevoren een korte opdrachtomschrijving lezen om te kijken wat er van je gevraagd wordt en of deze opdracht bij je past. Je ontvangt de vergoeding achteraf.
 
 Zien hoe Mystery Shopping bij Multi-Value in zijn werk gaat? Bekijk dan even dit filmpje.