Side Hustle

We willen allemaal wel eens een centje bijverdienen toch? Misschien om een vakantie te betalen, ons spaargeld te spekken of juist om weer te gebruiken om te investeren. Wat is er allemaal mogelijk? Ik heb een aantal tips voor je. 

Ik maak gebruik van affiliate links. Wanneer ik een affiliate link gebruik zet ik dit er altijd bij! niet alle links zijn affiliate links.

Geld verdienen met je kassabon?

Het lijkt zo eenvoudig en dat is het ook!

Er zijn 4 manieren om geld te verdienen met je kassabon.

1. Storewards
Via Storewards kun je met je Lidl en Aldi bon geld verdienen. Let op! Ze zoeken een bepaalde hoeveelheid bonnen per week van iedere winkel. Zodra deze bereikt is kun je je bon die week niet meer insturen. Bewaar hem en stuur deze in zodra het weer kan. Je kunt tot 14 dagen na aankoop je bon scannen.

Je scant je bon met je smartphone. Wanneer je bon is geaccepteerd ontvang je 900 punten. Kleine tip: open ook iedere dagen even de app. Dit levert je dagelijks tot 60 extra punten op.
Je kunt wekelijks tot 50 bonnen indienen. Wekelijks worden 690 bonnen van Aldi gevraagd en 725 van Lidl. Onder wekelijkse doelen kun je zien hoeveel bonnen er al zijn ingestuurd. Is de balk vol? niet getreurd. Je kunt je bonnen iedere donderdag insturen. Deze mogen niet ouder zijn dan 14 dagen.


Waar kun je die punten  voor gebruiken?
10.000 punten is €1,- PayPal tegoed. Sparen loont in dit geval. Voor 46.000 punten kun je kiezen voor €5,- PayPal tegoed of een giftcard van €5,- van Foot locker of Ticketmaster.

De echte spaarder kan bij 90.000 punten kiezen voor een PayPal tegoed van €10,-

2. Roamler
Via Roamler kun je geld verdienen met je Action kassabon. Jouw kassabon is €0,35 waard. Ook hier geldt een maximum aantal bonnen per week. Voor Roamler heb je niet altijd een invite nodig. Mocht je op zoek zijn naar een invite code dan kan je me altijd mailen. [email protected]

Wanneer je gebruik maakt van mijn code ontvang ik €2,- + 2% van jouw opbrengsten. Dit is niet van invloed op jouw verdiensten.

3. WoolSock
Met Woolsock kun je met jouw kassabon sparen voor een zegels 20 zegels is €1,-. Hiervoor moet je wel je rekening hebben gekoppeld.

Je scant je bon in de app van een van de deelnemende winkels. Nadat deze is goedgekeurd mag je aan het rad draaien. Hier kun je zelfs verdienen maar ook het aankoopbedrag van je kassabon. Katsing!

Makkelijk verdienen toch?

4. Google Opinion Rewards
Nog meer uit jouw kassabon halen? Bij aanvang krijg je eerst enkele algemene vragen over jezelf. Na jouw bezoek aan een (aangesloten) winkel krijg je een korte enquête. Bijvoorbeeld of je wat hebt gekocht, hoe je hebt betaald en eventueel een verzoek om jouw bon te uploaden.

Hiermee kun je Google Play tegoed verdienen. Deze kun je onder andere besteden bij de diverse games zoals Pokémon GO & Minecraft maar ook voor E-books zoals:
think an grow rich, De weg naar financiele vrijheid, Ik stuur je een tikkie & Blondjes beleggen beter. Hiermee vergroot je jouw financiële kennis helemaal gratis ;) 

Deze blogpost bevat een affiliate links Als je via deze links je aanmeldt, krijg ik hiervoor een commissie, deze word niet ingehouden van jouw verdiensten.

10 Side Hustle ideeën 

Zelf heb ik al jaren een side hustle. Zo komt er maandelijks honderden euro´s extra binnen. Ik snap best dat het opzetten van z´n side hustle misschien een hele stap is, vandaar dat ik 10 side hustle ideeën met je ga delen. Want, waar begin je? En veel van deze side hustles vereisen geen startkapitaal. 

 

1.  Ben jij handig met het bouwen van websites, editen van video’s of misschien ben jij wel een AI-kunstenaar. Dan zou je kunnen overwegen om je aan te melden bij Fiverr. Dit is een online marktplaats voor Freelance diensten.

2. Het invullen van enquêtes vereist geen startkapitaal of bijzondere skills. Je kunt enquêtes invullen wanneer en waar jij wilt. De beloning is dan misschien niet heel hoog maar is wel heel flexibel. Meer hierover lees je op deze pagina.

3.  Zie je ze ook wel eens rondrijden? Auto’s met reclame erop, de kans is zit er in dat deze mensen gewoon betaald worden om met reclame op hun auto rond te rijden. Hiervoor zijn een aantal factoren van belang zoals het aantal kilometers dat je rijdt, je rijstijl & kleur en formaat van de auto. Een voorbeeld hiervan is Cashcar.

4. Betaald worden voor jouw winkelbezoek? Dat kan als mystery shopper. Verderop deze pagina lees je hier meer over. Op deze manier kun je én gratis producten scoren én geld verdienen. Dankzij jouw mystery shopping ervaringen draag je actief bij aan de klantbeleving van bedrijven.

5. Ik heb mijn eigen online product gecreëerd namelijk de F.I.R.E. meter, deze kun je kopen via onze Etsy shop. Dit kun jij zelf ook! Niet alleen online producten maar ook eigen gemaakt producten zoals armbandjes kun je hier verkopen. 

6. Ben jij een échte kinder of dierenliefhebber? Dan vindt jij het misschien wel leuk om op andermans kinderen of dieren te passen. Er zijn genoeg ouders die samen een avondje weg willen of huisdiereigenaren die op vakantie gaan. Soms kun je bij het oppassen van dieren tijdens de periode dat de baasjes weg zijn in hun woning verblijven. Zo kun je een vakantie in eigen land combineren met extra inkomsten. Voorbeeld van dierenoppas is huisoppasser.nl of kinderoppas via Sitly.

7. Misschien niet heel spannend maar wel eenvoudig verdienen, stemmenteller. Via je gemeente kun je je inschrijven als stemmenteller tijdens de verschillende verkiezingen. 

8.  De kans is groot dat jij een sociale media kanaal hebt zoals Instagram, Facebook of TikTok dan kun jij ook zonder blog geld verdienen door middel van Affiliate Marketing. Wanneer andere mensen via jouw link bijvoorbeeld een product of dienst afnemen krijg jij hiervoor een commissie. Belangrijk vind ik hieraan altijd dat je niet lukraak met affiliate links gaat strooien en dat je zelf ook bekend bent met de aanbieders. Ik doe dit via Daisycon & Tradetracker.

9.  Ben jij gek op fotografie & film? Dan wil je jouw “kunst” misschien wel verkopen via ShutterStock. Er zijn genoeg bedrijven die op zoek zijn naar originele content en dat is misschien wel die van jou! Dus heb jij een goede camera schiet dan een paas mooie plaatjes en probeer deze eens te verkopen.

10. Hoe vaak neem jij wel niet een pakketje voor de buren aan? Misschien is het dan wel tijd om jouw eigen buurtpunt te beginnen. Hiervoor heb je wel voldoende ruimte nodig. Wanneer je een kamer of schuur over hebt is dit misschien wel een besteding van de lege ruimte. Hiervoor moet je wel regelmatig thuis zijn. De meeste bekende aanbieder is ViaTim.

Deze blogpost bevat een affiliate links Als je via deze links je aanmeldt, krijg ik hiervoor een commissie, deze word niet ingehouden van jouw verdiensten.

Affiliate marketing

Heb jij al je eigen website, Instagram, Facebook of Pinterest account? wist je dat je hiermee ook geld kunt verdienen? Hoe? met Affiliate marketing! door bezoekers via jouw kanaal door te verwijzen naar een andere website waar ze vervolgens een product of dienstverlening afnemen. Jij levert de klanten aan via jouw kanaal en de aanbieder betaald jou voor iedere betalende klant. Hiervoor zijn bedrijven waarvoor je je kunt aansluiten zoals Daisycon of tradetracker maar, ook bedrijven zoals Bol.com  bieden een dergelijk beloningsprogramma aan. Ga je beginnen met affiliate marketing? Dit betekent niet altijd direct dat je ondernemer bent voor de Belastingdienst. Geef je inkomsten wel op bij je inkomstenbelasting. Meer over ondernemerschap? check de website van de Belastingdienst.


Deze blogpost bevat een affiliate links Als je via deze links je aanmeldt, krijg ik hiervoor een commissie, deze word niet ingehouden van jouw verdiensten.

Marktonderzoeken

Een extra centje bijverdienen vanuit huis of via je smartphone? Dat kan eenvoudig via marktonderzoeken. 

Op deze pagina lees je mijn ervaringen, handige tips en alle plus en minpunten zodat je zelf kunt bepalen of deze vorm van side hustle iets voor jou is.

Excap

Heb jij interesse in mystery shopping? Dan is Excap misschien wel wat voor jou.

Bij Excap kun je zowel thuis (via mail als telefonisch) of op locatie mystery visits afleggen. Dit kan bijvoorbeeld zijn bij een autobedrijf, bouwmarkt, kledingwinkel of casino. Maar dus ook gewoon vanuit huis voor bijvoorbeeld Ikea.

Je kunt van te voren zien hoeveel vergoeding je krijgt en je kunt het scenario doorlezen zodat je weet wat jou te wachten staat. Voorafgaande aan je eerste bezoek heb je een telefonische intake. Voor vragen over je opdrachten kun je Excap telefonisch en per mail bereiken. In tegenstelling tot SecretView ontvang je jouw vergoeding pas achteraf. Het kan dus zijn dat je zelf eerst kosten moet voorschieten. Ook dit kun je van te voren lezen. Ik had het geld binnen anderhalve week alweer terug op mijn rekening. De opdracht was binnen 2 dagen goedgekeurd.

De vragenlijsten zijn overzichtelijk en begrijpelijk. Voordat ik zelf op pad ga voor z'n visit maak ik voor mijzelf altijd even een lijstje op mijn telefoon met steekwoorden zodat ik niet kan vergeten waar ik op moet letten.

Ik ben bij Excap terecht gekomen via Lydia zij is net als ik gek op side hustles.

Meer lezen over Excap? klik op de link.

Peerby

Een mooi en duurzaam initiatief is Peerby. Via Peerby kun je je eigen spullen verhuren. Zo kun je bijvoorbeeld een statafel verhuren voor een feestje, een behangstomer voor de DIY klusser of een Beamer aan de romanticus die voor Valentijnsdag een romantische verassing voor zijn geliefde in gedachten heeft. Op deze manier hoeven er minder spullen gekocht te worden en kun jij er nog wat aan verdienen. 

Zoek je zelf een product? je kunt zelf ook een oproep plaatsen. 

Niet geheel onbelangrijk:  Peerby biedt garantie tot 2000 euro en bemiddelt in geval van schade of diefstal. 

Euroclix

Euroclix is veel meer dan alleen een enquête website. Wat dan? dat vertel ik je hier.

Op deze pagina lees je alles over Euroclix. Ook heb ik hier al mijn tips gedeeld zodat jij extra snel clix kunt verdienen. en om kunt zetten in keiharde euro's.

 

Roamler

Geld met je smartphone verdienen? Dat kan! Een van de apps die ik zelf gebruik is Roamler. Als mystery shopper ga je in de winkels opdrachten uitvoeren. Je gaat foto's maken en vragen beantwoorden en hiervoor krijg je vergoedingen die flink kunnen oplopen.
 
Vraag jij je af of de opdracht niet te veel tijd in beslag neemt? Je kan van tevoren zien hoeveel de vergoeding bedraagt, hoeveel vragen je ongeveer moet beantwoorden en hoeveel foto's er gevraagd worden.
 
Maar Roamler is veel meer dan alleen een mystery shopping app. Je kunt je namelijk ook aanmelden voor diverse testpanels. Zo mocht ik afgelopen jaar meerdere keren testen. Bijvoorbeeld: luiers, ontharingsproducten, wasmiddelen & gezichtsverzorging. Helemaal gratis, in ruil voor jouw eerlijke review.
 
Geen zin om naar buiten te gaan? Ook vanachter jouw laptop/pc kun je zogenaamde Shifts uitvoeren.
 
Heb jij een KvK-inschrijving? Dan kun je je ook aanmelden voor Roamler merchandising. Hierbij ga je bijvoorbeeld displays opbouwen.
 
 Mocht je een Roamler invite nodig hebben, stuur even een berichtje via onderstaande button. 

Speel als figurant in een film of serie.

Lijkt het jou leuk om in een serie of film te spelen? Dan is een rol als figurant misschien wel wat voor jou. Je krijgt een uniek kijkje achter de schermen en wie weet ontmoet jij wel een bekende Nederlander of misschien is dit wel jouw opstapje naar de showbizz.

Houd er wel rekening mee dat je de hele dag op de set bent en je soms wel uren moet wachten maar... dan ben je wel een ervaring rijker en een vergoeding.

Een bekende castingsite is: Blue Circle Casting. Hier is de vergoeding doorgaans €50,- per opdracht. Een vergoeding kan oplopen bij spoedklussen. Woon jij vlakbij een grote stad? Dan is de kans groot dat er een rolletje voor je openstaat.
Deze side hustle kreeg ik als tip van een volger. Ik heb dit zelf nog niet gedaan maar, het lijkt mij wel leuk om mee te maken.

Dit is geen reclame of betaalde promotie. Alleen een tip voor diegene die het leuk vinden.

Respondenten

Als marktonderzoeker bij Respondenten.nl kun je op 2 verschillende manieren deelnemen aan onderzoeken. 

1.       Online onderzoek.

Je ontvangt een uitnodiging, je vult de vragenlijst in of voert een online gesprek en je ontvangt hiervoor punten voor een Bol.com cadeaukaart

2.       Face to face onderzoek.
Je ontvangt een uitnodiging, je voert een onderzoek uit op locatie en spaart hiermee punten voor een Bol.com cadeaukaart

Een combinatie van online en face to face is ook mogelijk.

Bijvoorbeeld: Je krijgt een uitnodiging voor een online onderzoek. Je wordt geselecteerd op basis van je profielkenmerken. Je kunt gelijk zien hoe het onderzoek wordt afgenomen (online of fysiek,  of een combinatie), hoe lang het duurt & binnen welk tijdvak en wat je vergoeding is.

Zo kreeg ik een uitnodiging voor een online onderzoek over beleggen. Hiervoor moest ik een online gesprek voeren van 50 minuten. Hiervoor kreeg ik een vergoeding van 500 punten. 500 punten is een cadeaukaart van €25,-

Opdrachtgevers van Respondenten zijn o.a.: Bol.com, KPN, NPO etc. 1 punt heeft dus een waarde van 5 cent. Er zijn bonnen beschikbaar van 10, 20, 25 en 50 euro.  Je kunt ervoor kiezen je vergoeding te doneren aan een goed doel. 

Meer informatie lees je op de website van Respondenten.

Verkopen!

Een mooi voorbeeld van een zakcentje verdienen is het verkopen van spullen die je zelf niet meer gebruikt. Hiervoor kun je meerdere kanalen gebruiken en heb je meer kans dat je iets verkoopt. Ik gebruik; Facebook Marketplace, Marktplaats, en Vinted. Een fijn bijkomend voordeel; het ruimt zo lekker op en he?! wie niet waagt wie niet wint, het is een kwestie van vraag en aanbod en wat een iemand ervoor geeft. z'n zakcentje kan lekker oplopen.

Secret View

 

Een van de meest interactieve manieren van mystery shopping doe je via Secret View. Regelmatig kun je je inschrijven voor opdrachten bij jou in de buurt. Je krijgt vooraf een beloning gestort op je rekening en op de afgesproken datum ga jij langs bij een winkel of bestel je bepaalde producten.
 
Dit kan gaan om het bestellen van een patatje bij de snackbar, het doen van online boodschappen, het kopen van kleding of een bezoekje aan de kapper. Het is dus de bedoeling dat je jouw vooraf ontvangen vergoeding gebruikt voor jouw opdracht. Na je bezoek vul je een verslag in.
 
Je kunt je van tevoren uitgebreid inlezen over wat er van je verwacht wordt en waar je op moet letten tijdens jouw bezoek.
 
Mijn eerste bezoek vond ik ook spannend maar achteraf bleek het allemaal heel eenvoudig. 


Multi-Value

 

Wil je een actieve bijdrage leveren een optimale shopping ervaring en retailers helpen bij het verbeteren van hun diensten en producten? Dan is Multi-Value misschien wel wat voor jou.
 
Je kunt zelf kiezen welke opdrachten je wilt gaan uitvoeren. Van tevoren ontvang je een briefing met wat er van je verwacht wordt.
 
Je kunt van tevoren een korte opdrachtomschrijving lezen om te kijken wat er van je gevraagd wordt en of deze opdracht bij je past. Je ontvangt de vergoeding achteraf.
 
 Zien hoe Mystery Shopping bij Multi-Value in zijn werk gaat? Bekijk dan even dit filmpje.